Str. Avionului nr.26, Sector 1, București
E-mail: contact@vermar.ro
08:00 - 18:00
Prestari servicii cu rol in securitatea la incendiu conform normelor ISU
MENTENANTA INSTALATII PENTRU LIMITAREA SI STINGEREA INCENDIILOR

Documentatie completa avizare si autorizare la incendiu (arhitectura, instalatii, scenariu de securitate la incendiu, verificatori, depunere isu)
Instalare si mentenanta instalatii pentru limitarea si stingerea incendiilor
Instalare si mentenanta instalatii detectie si alarmare in caz de incendiu
Instalare si mentenanta instalatii desfumare in caz de incendiu
1. Necesitatea verificarilor ISU

Verificarea periodica a instalatiilor de limitare si stingere a incendiilor este necesara pentru depistarea si remedierea eventualelor deficiente in functionarea acestora, depistarea si inlocuirea pieselor neconforme din instalatie, astfel incat instalatiile de stins incendiu aferente cladirilor sa fie in permanenta in stare perfecta de functionare.

In consecinta legislatia prevede ca instalatiile de stins incendiu trebuie sa fie mentinute intr-o stare corespunzatoare de siguranta, iar pentru aceasta trebuie sa fie inspectate, verificate si testate periodic, conform legislatiei in vigoare.

2. Obligativitate si Legislatie

Legislatia in vigoare din Romania prevede obligativitatea efectuarii verificarilor instalatiilor de stingere incendiu. Aceste reglementari sunt prevazute de urmatoarele acte normative:

HOTĂRÂRE nr. 1739/2006 – pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu.
Legea nr. 307/2006 – privind apărarea împotriva incendiilor.
Normativ de siguranta la incendiu a constructiilor, Partea I – Indicativ P118/3 – 2018
Normativ privind securitatea la incendiu a construcţiilor, Partea a II-a – Instalaţii de stingere, indicativ P118/3-2018
Ordin nr. 130/2007 – pentru aprobarea Metodologiei de elaborare a scenariilor de securitate la incendiu
Ordinul MAI nr. 87 din 6 aprilie 2010 pentru aprobarea Metodologiei de autorizare a persoanelor care efectueaza lucrari in domeniul apararii impotriva incendiilor
ORDIN nr. 112 din 16 iulie 2014 pentru modificarea şi completarea Metodologiei de autorizare a persoanelor care efectuează lucrări în domeniul apărării împotriva incendiilor, aprobată prin Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 87/2010
3. Verificari

Verificarile se efectueaza periodic in conformitate legislatia in vigoare de catre firme autorizate IGSU.